Двоюрідний брат Балоги розповів, кому не дає спати замок "Паланок"

Середа, 15 квітня 2009, 17:58

Член "Єдиного центру" Василь Петьовка вважає передачу замку "Паланок" у власність держави "намаганням вставити палки в колеса громаді Мукачева".

Так він прокоментував ухвалення Верховною Радою постанови про створення державного історико-архітектурного заповідника "Замок "Паланок", повідомляє прес-служба "ЄЦ".

"Передавати у власність держави архітектурну споруду можна лише за умови одночасного виділення коштів хоча б на її підтримку в належному стані", - зазначив Петьовка.

"Якщо ж коштів не передбачено – це фактично крок до її руйнації. Тому сьогоднішнє рішення Верховної Ради є нічим іншим, ніж намаганням "вставити палки в колеса" громаді Мукачева", - переконаний депутат.

Петьовка наголосив, що створення державного історико-архітектурного заповідника "Замок "Паланок" з віднесенням його до сфери управління Міністерства культури та туризму є малореальним.

"Сьогодні, враховуючи наслідки фінансової кризи, коли не вистачає коштів на виплату пенсій і зарплат, сподіватись, що знайдуться "зайві" гроші на замки – просто абсурдно", - зауважив депутат.

Петьовка заявив, що "замок "Паланок" вже 4 роки не дає спокійно спати народним депутатам Геннадію Москалю та Миколі Томенку".

"Саме стільки часу тривають перевірки замку Генпрокуратурою, ініційовані цими депутатами", - зауважив він.

Як відомо, наприкінці січня 2009 року засновники ТОВ "Високий замок", серед яких дружина глави секретаріату президента Оксана Балога і дружина двоюрідного брата Балоги Марина Петьовка, відмовилися від оренди приміщень замку "Паланок".

Після цього міська влада Мукачеве заявила про вимушеність оголосити новий конкурс на оренду приміщень замку. Однак 17 березня 2009 року конкурс було скасовано через відсутність покупців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування