Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Тимошенко каже, що краще її законів усе одно нема, і радить приватизацію

Четвер, 16 квітня 2009, 09:11

Запропоновані урядом антикризові законопроекти матимуть для декого негативні наслідки, однак альтернативних кроків для відновлення економічної стабільності і покриття дефіциту бюджету, на разі, немає.

Таку думку висловив експерт Німецької групи радників при уряді України Рікардо Джуччі в інтерв’ю "Німецькій хвилі" коментуючи думку, що серед антикризових законів, які пропонує уряд і відмовляється ухвалити Верховна Рада, є дуже непопулярні рішення.

"На даний момент держава практично не має можливостей покрити дефіцит бюджету. Якщо хтось знає інші можливості це зробити, ніж передбачені названими законами, нехай мені скаже", - запропонував Джуччі.

"Є, звісно, ще й приватизація, але вона блокується з політичних мотивів. Запропоновані закони матимуть для багатьох громадян якоюсь мірою негативні наслідки. Але ж йдеться про економічну стабільність цілої держави!", - наголосив він.

Джуччі переконаний, що блокування процесу приватизації загрожує економічній стабільності в Україні.

"Україна цього року має непогані шанси на прийнятних умовах продати низку підприємств. За деякою інформацією, вже навіть є покупці. Проте, спроби уряду приватизувати підприємства блокуються, насамперед із політичних мотивів. Зняття перепон для приватизації дало би шанс, зокрема, дещо знизити податковий тиск", - каже він.

За словами експерта, найпривабливіші для інвесторів об’єкти, такі як Одеський припортовий завод або "Укртелеком", можна дуже вигідно продати, попри світову економічну кризу, адже відповідні галузі не так вражені кризою як, приміром, металургія.

Крім того, говорячи про антикризові закони, один із яких стосується збільшення оподаткування для приватних підприємців, Джуччі сказав:

"Головна проблема – єдиний податок для приватних підприємців. Свого часу він відіграв доволі позитивну роль у становленні підприємництва. Але у довгостроковій перспективі ця модель нежиттєздатна. Зрештою, йдеться про "податкову справедливість", коли певна група підприємців отримує великі привілеї, яких інші не мають".

"Треба дивитися на цю проблему з позиції держави: для наповнення бюджету нині потрібно шукати раціональні можливості. У випадку з підприємцями, які багато років платять занижені податки, звернення у важкій ситуації до цієї верстви є логічним. З нашої точки зору, навіть скасування єдиного податку не є великою проблемою, адже рівень оподаткування залишається відносно невисоким", - додав експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...