У Молдові закінчили перераховувати голоси

Четвер, 16 квітня 2009, 11:17

Перерахування голосів виборців, які взяли участь у парламентських виборах у Молдові 5 квітня, завершений.

Про це в четвер повідомила заступник глави ЦВК країни Рената Лапті, передають Новости Молдовы.

"Перерахування голосів успішно завершено без якихось подій. У ЦВК стали надходити перші дані з виборчих дільниць. Остаточний результат буде опублікований у найближчі дні", - сказала Лапті.

У свою чергу секретар ЦВК Юрій Чокан повідомив, що "при перерахунку не було виявлено фальсифікацій на користь якогось виборчого конкурента", передає ИТАР-ТАСС.

"На деяких дільницях, як мені повідомили з місць, були виявлені незначні помилки - у кілька голосів виборців. Але це - попередні дані. Остаточний висновок ми зробимо після того, як у ЦВК надійдуть усі дані з виборчих дільниць", - підкреслив Чокан.

Рішення провести перерахунок було прийнято конституційним судом країни в неділю на запит президента Вороніна.

За офіційними підсумками виборів, представленими ЦВК минулого тижня, у парламент пройшли чотири партії. За комуністів проголосувало 49,48% виборців. Їхні головні конкуренти - Ліберальна, Ліберально-демократична партії й Альянс "Наша Молдова" - одержали, відповідно, 13,14%, 12,43% і 9,77% голосів.
***

У той же час, одна з організаторів акцій опозиції, журналіст видання "The New Times" Наталя Морарь знаходиться під домашнім арештом, повідомив журналіст того ж видання і її чоловік Ілля Балабанов.

"З Наташею усе в порядку. Вона ні від кого не ховається. Вона не утікла в Румунію і не укрилася на території посольства США. На першу вимогу, як тільки прийшла повістка, вона добровільно з'явилася в Генпрокуратуру Молдови і відповіла на всі питання", - розповів він у блозі журналістки.

"Триває розслідування. Стаття 285 КК Молдови - організація масових безпорядків.
Наташа своєї провини не визнає... Запобіжний захід - домашній арешт", - розповів він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування