Дружину Лужкова залишили без 90 гектарів землі в Києві

Четвер, 16 квітня 2009, 12:05

Київський апеляційний госпсуд визнав незаконним виділення 90 гектарів землі на столичному масиві Троєщина компанії "Інтеко-буд".

Це підприємство входить у російську корпорацію "Інтеко", підконтрольну Олені Батуриній – дружині мера Москви Юрія Лужкова, пише "Дело".

На троєщинській ділянці російський девелопер планував побудувати мікрорайон "Московський" площею 200 тисяч квадратних метрів.

Позивачем у справі щодо землі на Троєщині виступила прокуратура Києва, для якої це стало другою судовою справою щодо спірній ділянки. Перший судовий процес прокуратура програла. Рішення про виділення землі в оренду на 5 років було ухвалене ще у 2003 році.

Як повідомили в міській прокуратурі, підставою для подання позову стало порушення Київрадою вимог земельного, природно-заповідного і містобудівного законодавства, оскільки ця ділянка входить до зони охоронюваного ландшафту і знаходиться в прибережній захисній смузі ріки Десенка, де забороняється будь-яке будівництво.

Крім того, відповідно до висновку державної експертизи землевпорядної документації, проект землевпорядкування не відповідає вимогам чинного законодавства.

Сама Батурина ще в жовтні минулого року заявила про те, що "Інтеко" планує призупинити свій девелоперський бізнес в Україні. Основною причиною цього рішення було зниження цін на українському ринку нерухомості.

Зокрема, дружина Лужкова говорила, що планується заморозити проект будівництва житлового мікрорайону.

У 2006 році компанія "Інтеко-буд" вийшла на містобудівну раду Києва з передпроектними пропозиціями з будівництва мікрорайону "Московський". Його планувалося розмістити на ділянці між вулицями Оноре де Бальзака та рікою Десенка.

Проект передбачав, що мікрорайон буде розділений на 3 частині: елітної забудови, забудови бізнесу-класу і зони соціального житла. Біля води планувалося розмістити малоповерхове (від 3 поверхів) елітне житло, потім більш високе житло бізнесу-класу, а замикати композицію мало б висотне соціальне житло (до 24 поверхів).

Проект також передбачав будівництво двох'ярусної набережної на березі Десенки. На першому ярусі автори проекту пропонували обладнати пляжі, кафе й об'єкти розваг і відпочинку, другий ярус зробити прогулянковим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування