Яценюк: крім МВФ, грошей сьогодні ніхто не дасть

Четвер, 16 квітня 2009, 12:48

Депутат фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" Арсеній Яценюк вважає, що для одержання іноземних кредитів Україна повинна внести зміни до свого законодавства.

Про це він сказав журналістам, повідомляють "Українські новини".

"Без прийняття пакета законодавства розмови про кредит – ніщо інше, як політична спекуляція. Навіть прийняття актів Кабінету міністрів не вирішує базових проблем. Немає закону – немає кредиту", - сказав депутат.

Яценюк підкреслив, що парламент обов’язково повинен розглянути антикризові законопроекти для того, щоб відновити співробітництво з Міжнародним валютним фондом.

"Крім МВФ, грошей сьогодні більше ніхто не дасть", - вважає він.

При цьому депутат припустив, що у зв'язку із затримками з ухваленням законопроектів, які могли б дати змогу відновити співпрацю з МВФ, уряд може поновити переговори з Росією про отримання позики.

Яценюк вважає, що Україна може впоратися з подоланням економічної кризи і без кредиту, але з кредитом це буде зробити значно легше.

Як повідомлялося, Україна розраховує залучити кредит Японії на 5 млрд. доларів строком на 25 років, раніше Україна заявляла про намір залучити кредит Росії на 5 млрд. доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування