Ющенко поскаржився бельгійцям на "оригінальну" відповідь депутатів

Четвер, 16 квітня 2009, 14:03

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україні потрібна нова якість політики, а своїм головним завданням він бачить збереження демократичних надбань та гарантію чесного правосуддя нації.

Про це йдеться в статті Ющенка "Україна потребує змін до Конституції", опублікованій в бельгійському виданні La Libre Belgique.

"В кінці березня я вніс свій проект Конституції на розгляд Верховної Ради і запропонував його обговорити не лише депутатам, а й українській нації", - пише Ющенко.

"Пройшло кілька днів, як я подав новий проект Конституції Венеціанській комісії. Я хочу, щоб цей проект базувався на європейських традиціях і відповідав міжнародним юридичним нормам", - наголосив президент.

Водночас, Ющенко зазначає, що парламентські сили, які жорстко конкурують між собою, знайшли "оригінальну відповідь" на його наміри.

"Вони призначили дострокові парламентські вибори на жовтень 2009 року. Важко це судити. Можливо вони боялися вести діалог не лише з президентом, але і з людьми. Нація підтвердила протягом останніх років свої демократичні переконання та бажає глибоких змін політичної системи", - пише Ющенко.

Він знову повторив, що не чіпляється за владу. "Влада ніколи не була для мене метою", - зазначив він.

"Україні потрібна нова якість політики. Саме тому я запропонував провести одночасні дострокові президентські та парламентські вибори", - зазначив він і додав, що для цього необхідна зміна виборчої системи, скасування депутатської недоторканності, "щоб вони ухвалювали закони в парламенті, а не переховувались там".

"Тому найважливіше для мене – це консолідувати всі демократичні надбання в Україні і гарантувати чесне правосуддя нації. Я прагну віднайти для України такий шлях, який приведе до кращого майбутнього та затвердить в нашій країні справедливий закон, яким є Конституція свободи і прогресу", - наголосив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News