Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не скаже "До побачення, російське телебачення!"

Четвер, 16 квітня 2009, 15:03

Нацрада з телебачення і радіомовлення не забороняла трансляцію в Україні російського "Первого канала" та "Цифрового телесемейства", а лише просить щоб вони привели свою діяльність у відповідність до українського законодавства.

Про це заявив в коментарі "Телекритиці" відповідальний секретар Нацради Владислав Лясовський.

"Якщо пам'ятаєте, на засіданні 5 листопада ми розглядали лист телекомпанії, написаний на ім'я голови Нацради Віталія Федоровича Шевченка. У ньому "Первый канал" запевняв, що робитиме певні кроки, щоб якнайшвидше виконати усі необхідні наші вимоги", - зазначив він.

"Наступна обіцянка: компанія обіцяла заключити договір з зареєстрованим на території України юридичною особою, що має право на ретрансляцію. Жодних сигналів щодо того, що якась юридична особа хоче отримати дозвіл на - підкреслюю - ретрансляцію телеканалу "Первый канал. Всемирная сеть" і каналів "Цифровое телесемейство" на території України, а не право дистрибуції (це різні речі), - так от жодну інформацію про це Національна рада, на жаль, не отримала", - зауважив Лясовський.

Також ЗАТ "Первый канал" має намір сформувати спеціальну міжнародну версію каналу з урахуванням вимог українського законодавства.

"На жаль, усі обіцянки залишились тільки на папері", - заявив представник Нацради.

"Ми зацікавлені, може, навіть більше, ніж вони, щоб хтось із зарубіжних мовників першим отримав нормальний спокійний легальний дозвіл на роботу в Україні і був абсолютно впевнений в тому, що ніхто ніколи не зможе, як у Білорусі, взяти і сказати: до побачення, російське телебачення!", - заявив Лясовський.

За його словами, Нацрада дала протокольне доручення контрольно-аналітичній службі промоніторити і надати інформацію щодо зарубіжних каналів, які мають ознаки порушень чинного законодавства України.

"Але не буде ніяких жорстких рішень, не чекайте.Виключень ні з яких списків не буде. Тому що не буде ніяких списків! Наше завдання - не забороняти, а регулювати", - запевнив Лясовський.

На запитання, які кроки назустріч з боку зарубіжних мовників хоче бачити Нацрада, Лясовський сказав:

"Кроки назустріч - це розуміння того, що є обов'язок всіх суб'єктів, які працюють на території певної країни, виконувати ті норми, які виконують принаймні вітчизняні телерадіокомпанії. Якщо "Інтер" і "1+1" не можуть транслювати алкогольну рекламу вдень, то і зарубіжний канал в Україні не має права цього робити! А ми маємо приклади трансляції реклами українського виробника горілчаних виробів вдень на зарубіжному каналі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування