Ющенко "торкнувся дна" і побачив позитивну динаміку

Четвер, 16 квітня 2009, 15:16

Президент Віктор Ющенко відзначає позитивну динаміку поновлення ділової активності, однак наголошує, що уряд має зробити усе необхідне для відновлення співпраці з МВФ.

"Переконаний, що уряд повинен зробити усе необхідне, щоб реалізувати той пакет змін, реформ, який необхідний для відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом", - наголосив він в інтерв'ю британському журналу "The Economist" 16 квітня.

Президент підкреслив, що співпраця з МВФ, Світовим банком, європейськими банками – "це альфа і омега того, що ми називаємо український стабілізаційний план".

Ющенко відзначив, що "претензії, які кілька місяців тому були сформульовані МВФ" до української сторони, стосувалися, зокрема, раціоналізації держбюджету на 2009 рік.

"Зараз я можу говорити про бюджет, який більш-менш може задовольняти реальний соціальний сектор", - зауважив президент, повідомляє його прес-служба.

Оцінюючи нинішній стан економіки країни та ефективність антикризових дій влади, глава держави зазначив, що вже є перші позитивні результати.

"Не дивлячись на те, що перший квартал цього року показує ще досить глибоку тенденцію скорочення обсягів і виробництва, і товарообігу, і торгівлі, і перевезень, але якщо взяти останні півтора місяці, ми маємо позитивну динаміку поновлення ділової активності. Березень місяць відсотків на десять виглядає краще за лютий", - сказав він.

"Відчуття таке, що ми вже торкнулися дна і що тепер галузеві та секторальні динаміки будуть вже позитивними", - додав Ющенко.

Президент також відповів на низку запитань стосовно заходів, які необхідно здійснити Україні для подолання кризових явищ в економіці, банківському секторі, зовнішньополітичного курсу нашої держави.

Стаття на основі інтерв'ю з Ющенком вийде друком у "The Economist" у четвер, 23 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News