Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада погодилася заарештувати суддю, що бігав по вулиці з "калашниковим"

Четвер, 16 квітня 2009, 15:53

Верховна Рада дала згоду на затримання й арешт двох суддів - заступника голови Каховського міського районного суду Херсонської області Олега Крюковського і судді Бориспільського міжрайонного суду Миколи Корнійця.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, як пояснив з парламентської трибуни генпрокурор Олександр Медведько, заступник голови Каховського міського райсуду Херсонської області Крюковський у робочий час уживав спиртні напої разом зі своїм кумом, після чого прибув у двір будинку рідної сестри і здійснив з автомата Калашникова 10 пострілів.

При цьому, за словами генпрокурора, ніхто з потерпілих не загинув, але одержали тілесні ушкодження.

У результаті, щодо судді була порушена кримінальна справа.

Щодо судді Бориспільського міжрайонного суду Корнійця згода Верховної Ради на затримання й арешт дана за винесення цим суддею свідомо неправомірного рішення.

Як пояснив генеральний прокурор Медведько, 31 серпня 2007 року прокуратурою Київської області порушена кримінальна справа щодо даного судді за винесення свідомо неправосудного рішення.

У ході досудового слідства установлено, що даний суддя в березні 2007 року без проведення судового засідання ухвалив рішення, яким задовольнив позови окремих громадян до Бориспільського районного відділення земельних ресурсів про нібито незаконну реєстрацію державних актів на земельні ділянки.

При цьому рішення суду зобов'язало відповідні служби негайно скасувати реєстрацію таких актів.

За словами Медведька, своїми незаконними діями Корнієць фактично позбавив 559 осіб права на володіння земельною ділянкою площею 1041 га.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...