Ціни на електрику для населення піднімуть у 3,1 рази

Четвер, 16 квітня 2009, 17:27

Національна комісія регулювання електроенергетики планує з червня підвищити ціну на електроенергію для громадян, які споживають понад 600 кВт-година на місяць, в 3,1 разу до близько 75,5-76 коп./кВт-година.

Про це на прес-конференції повідомив голова НКРЕ Валерій Кальченко, повідомляють Українські новини.

З його слів, підвищення не стосуватиметься домогосподарств, які споживають понад 600 кВт-година на місяць і при цьому використовують електроенергію для опалення і мають електроплити, для багатодітних сімей, сімей із прийомними дітьми і будинків сімейного типу, а також для негазифікованих будинків.

"Це підвищення не торкнеться незахищених верств населення, але й навіть середнього класу. Це той відсоток, що може собі дозволити не заощаджувати на електроенергії", - сказав Кальченко.

Він додав, що підвищення тарифів на електроенергію дасть змогу додатково одержати 200-300 млн. гривень на рік.

Кальченко також повідомив, що та категорія, для якої підвищується ціна на газ, становить близько 1% від усіх споживачів (близько 350 тис. домогосподарств).

Як відомо, 14 квітня Кабінет Міністрів рекомендував НКРЕ підвищити ціну на електроенергію для населення, що споживає щомісяця понад 600 кВт-година, в 3,5 разу.

19 березня НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію для населення, що споживає щомісяця понад 400 кВт-година, в 3,13 разу, або на 51,9 коп/кВт-година порівняно з нині чинними до 76,26 коп/кВт-година (з ПДВ) з 1 квітня.

2 квітня комісія скасувала це рішення за рекомендацією Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування