БЮТ зробив Литвина крайнім

Четвер, 16 квітня 2009, 20:58

Депутат від БЮТ Сергій Соболєв заявив, що депутати його фракції заблокували роботу Верховної Ради через "невідповідну реакцію" спікера Володимира Литвина на прохання поставити на голосування питання про створення ТСК.

Про це він сказав в ефірі Шустер Live.

БЮТ наполягає на розгляді проекту постанови про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин смерті Ігоря Плужнікова та "заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії "Інтер".

"О 12 години відбулася погоджувальна рада. Домовилися, що після перерви перше питання буде поставлено по створенню ТСК. У нас для цього були всі докази, ми були попередньо ознайомлені з експертизами", - сказав депутат.

"Тому ми вимагали створити цю комісію, нам пообіцяли, що це буде зроблено...Це рішення не було навіть оголошене", - наголосив Соболєв.

"На жаль, реакція голови Верховної Ради, на мій погляд, була невідповідна тому питанню, яке він повинен був поставити на голосування. Саме тому і відбувся цей не зовсім приємний інцидент (блокування парламенту)", - сказав депутат.

"Литвин відмовився ставити це питання на голосування на підставі того, що це питання тричі виносилося на профільний комітет, і профільний комітет постійно шукав якийсь заковики, щоб його не внести в зал", - зазначив Соболєв.

За його словами, "одна з них була про те, що фракція Литвина спочатку відмовилася увійти в цю слідчу комісію, потім подала людину, яка не мала права входити до неї, бо була в інших комісіях".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування