Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО перевіряє українські ВМС на відповідність

П'ятниця, 17 квітня 2009, 08:25

Делегація фахівців з країн-членів та партнерів НАТО перевіряє готовність екіпажів кораблів українських ВМС виконувати завдання за стандартами альянсу.

Директор Центру сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону "НОМОС" Сергій Кулик каже, що українські моряки вже давно вміють працювати за стандартами Північноатлантичного альянсу.

Майже всі діючі бойові кораблі ВМС України готові працювати за стандартами НАТО і перевірка фахівців альянсу черговий раз має це підтвердити, сказав він в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

"На сьогодні п'ять кораблів пройшли сертифікацію, склали відповідні заліки і вміють працювати відповідно до стандартів НАТО – це фрегат "Гетьман Сагайдачний", корвети "Луцьк" і "Тернопіль", корабель управління "Славутич" та десантний корабель "Костянтин Ольшанський", - зазначає Кулик.

За його словами, незважаючи на проблеми, з якими постійно стикаються військові моряки, зокрема, недостатнє фінансування українського флоту, підготовка екіпажів залишається високою.

Велику роль в цьому відіграють і самі країни-члени НАТО, які постійно беруть на стажування українських офіцерів, зазначає експерт.

Крім того, вважає Кулик, велике значення для підтримки обороноздатності ВМС України має і постійна участь українських кораблів у міжнародних військових навчаннях і операціях, які проводяться спільно з флотами країн НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: