Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада візьметься за "Інтер" після свят

П'ятниця, 17 квітня 2009, 12:07

Проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо передачі права власності на телеканал "Інтер" буде розглянуто наступного пленарного тижня, тобто 12-15 травня.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин після засідання погоджувальної ради у п'ятницю.

"Приводом для непорозуміння став той факт, що фракцією БЮТ було запропоновано створити тимчасову слідчу комісію, пов'язану із телеканалом "Інтер", - почав Литвин.

Разом з тим, за його словами, комітет з питань регламенту та депутатської етики, який розглядав цей проект, повернув його на доопрацювання.

"Учора о 16.15 було внесено проект постанови на заміну попередньому проекту постанови з цього питання. Зрозуміло, що комітет його не розглянув", - зауважив спікер.

"Ми з вами виходимо з того, що є регламент, який вимагає, щоб відбувся в установлені терміни розгляд того чи іншого проекту постанови відповідним комітетом", - додав він.

Литвин заявив, що на погоджувальній раді було домовлено, що наступного пленарного тижня Верховна Рада розгляне проект постанови щодо створення відповідної тимчасової слідчої комісії і прийме рішення.

"Оскільки для прийняття постанови треба 150 голосів, то ви прекрасно розумієте, що це рішення буде прийнято. Висновок – підстав для політичних збурень немає", - додав спікер.

Друге питання, яке, за словами Литвина, викликало суперечки, пов'язане з пропозицією привести до присяги трьох членів Вищої ради юстиції, які обрані з'їздом суддів.

"Колізія виникла навколо положення закону, який гласить, що судді приводяться до присяги протягом двох місяців з моменту призначення або обрання їх на відповідну посаду", - пояснив спікер.

"Разом з тим не очевидним є факт, що після того, як спливає термін 2 місяців, не можна приводити до присяги", - додав він.

Литвин повідомив, що з цього приводу підготовлені проекти закону і постанови для унормування цього питання. Водночас він поставив на голосування пропозицію фракцій БЮТ, "НУ-НС" і Блоку Литвина привести до присяги членів Вищої ради юстиції у п'ятницю.

Втім депутатам не вистачило одного голосу. На їхні викрики про те, що не всі депутати зайшли до зали, Литвин заявив, що перепитував їх про це перед тим, як проводити голосування.

"Шукайте причину не в головуючому, а в собі. Я не поставлю ще раз на голосування, бо буде заблокована трибуна", - заявив Литвин, додавши на погрози блокування трибуни парламенту: "Будь ласка, блокуйте".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...