Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко, виявляється, ще не склала список щасливих банків

П'ятниця, 17 квітня 2009, 17:06

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні в п’ятницю має намір затвердити перелік банків щодо яких буде проведена рекапіталізація.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду.

"Ці банки належать до першої та другої групи. Це системні банки і ті банки, в яких сьогодні введено управління від НБУ. У цих банках мільйони громадян мають свої внески, які на сьогодні не повертаються. У цих банках обслуговується малий та середній бізнес, який сьогодні не може розраховуватися за взятими кредитами", - наголосила Тимошенко, повідомляє Ліга.net.

Глава уряду повідомила, що крім переліку банків, щодо яких буде проведена рекапіталізація, Кабмін має намір прийняти рішення, яким буде впорядкована нормативна база для її проведення.

Також, за її словами, уряд і НБУ розробили законопроект про особливості проведення заходів з фінансового оздоровлення банків.

"Всі ці рішення будуть розглянуті на сьогоднішньому позачерговому засіданні уряду", - сказала Тимошенко.

Раніше в Мінфіні заявили, що, за оцінками НБУ, на рекапіталізацію потрібно близько 20 млрд.грн.

За словами Тимошенко, кошти, отримані банками в рамках рекапіталізації, будуть направлятися в статутні капітали банків для того, щоб забезпечити повернення депозитів громадянам.

Нагадаємо, НБУ і Мінфін затвердили список банків, які планується рекапіталізувати в першу чергу. Так, за інформацією Уманського, держава "врятує":

"Надра Банк", "Родовід Банк", Банк "Фінанси та Кредит", "Укрпромбанк", "Укргазбанк", "Імексбанк" і Банк "Київ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування