Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ дозволив Тимошенко збільшити дефіцит

П'ятниця, 17 квітня 2009, 18:51

Міжнародний валютний фонд і уряд погодили збільшення граничного розміру дефіциту державного бюджету країни на 2009 рік до 4% ВВП.

Про це йдеться в прес-релізі Фонду за підсумками роботи місії і першого перегляду програми stand by, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з більш різким, ніж очікувалося, падінням економічної активності, влада має намір обмежити бюджетний дефіцит на рівні до 4% ВВП у 2009 році відповідно до доступного фінансування", - цитуються в документі слова глави місії МВФ в Україні Джейли Пазарбазіоглу.

Як відомо, схвалена наприкінці жовтня - початку листопаду 2008 року програма співробітництва з МВФ передбачала бездефіцитний держбюджет-2009. Однак наприкінці грудня він був прийнятий із дефіцитом 31,2 млрд грн, або 3% ВВП.

Крім того, Пазарбазіоглу заявила, що гнучкий обмінний курс послужив Україні гарну службу в боротьбі з зовнішніми шоками, і влада країни має намір і далі дотримуватися такої політики.

"Влада збереже ці заходи, включаючи можливість офіційного обмінного курсу йти за обмінним курсом", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування