Литвин розказав про змову проти нього та держави

П'ятниця, 17 квітня 2009, 22:52

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що політичними силами активно розробляється сценарій внесення змін до Конституції для обрання президента у парламенті.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"Не виключається сценарій, і про нього всі говорять, правда водночас всі заперечують, внести зміни до Конституції і президента обирати виключно у парламенті. І цей сценарій є, він активно проговорюється, і чим більше він заперечується, тим більше підтверджень саме цього факту", - зазначив спікер.

"Ставка на вибори важить більше, ніж життя. І цілком очевидно, що той, хто вибори програє, він має шукати собі притулок. Починають зводити політичні рахунки. Цілком очевидно, що є взаємне побоювання за результати президентських виборів", - вважає Литвин.

Коментуючи питання, про можливе створення коаліції між БЮТ і Партією регіонів, він заявив: "Є велика небезпека, коли об’єднуються найбільші політичні сили. Для них вже не існує ні законів, ні права, ні Конституції".

Литвин вважає, що у випадку створення такої коаліції він не буде спікером парламенту.

Також він зазначив, що його політичну силу будуть намагатися "зачистити".

"За мою позицію, що я намагаюсь зберегти працюючу країну, вже заключили парі про те, що на наступних виборах зачистять політичну силу, яку я представляю, і що її не буде взагалі у парламенті. Я на це відповім у такий спосіб: хай вони подумають, що взагалі буде з їхнім рейтингом, чи пройдуть вони взагалі до Верховної Ради", - заявив спікер.

Крім того, коментуючи можливе видання президентом указу про розпуск Верховної Ради, Литвин сказав: "Я переконаний, що будь-який указ президента за нинішніх обставин, а особливо за гіпотетичної, але цілком реальної зміни конфігурації, він буде просто не реальний. На нього просто ніхто не буде звертати уваги".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування