Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Працівниця Тимошенко знайшла роботу для занадто мудрої опозиції

Субота, 18 квітня 2009, 14:13

Голова Державного комітету з регуляторної політики і підприємництва Олександра Кужель закликає опозицію контролювати використання владою кредиту Міжнародного валютного фонду.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Україна" 18 квітня, повідомляють Українські новини.

"Ви (опозиція) дуже мудрі люди, контролюйте, я вас прошу, щоб у жодного чиновника не виникла навіть можливість голову повернути використати кошти не туди," - заявила Кужель.

Вона зазначила, що у всіх країнах світу функцією опозиції є не тільки критика діючої влади, але й контроль за діями, які проводяться нею, і в Україні також необхідний такий контроль.

Крім цього, Кужель підкреслила, що рішення про виділення Україні другого траншу кредиту МВФ буде сприяти поновленню довіри до банківського сектора, кредитування реального сектора економіки, а також стане важливим сигналом для залучення іноземних інвестицій.

"Сьогодні (17 квітня) підписані меморандум, і Україні виділено не 2, а 2,8 млрд. доларів. Це серйозна перемога, тому що це дасть... сигнал для іноземних інвесторів", - підкреслила вона.

Зі слів Кужель, серед країн, які готові вкладати інвестиції в економіку України, - Японія, Китай, Південна Корея, Чехія, Росія.

5 листопада 2008 року МВФ ухвалив рішення щодо виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд. доларів для подолання проблем в економіці.

10 листопада 2008 року фонд виділив Україні перший транш кредиту на 4,5 млрд. доларів.
Глава місії МВФ Джейла Пазарбашіоглу допускає ухвалення рішення радою директорів МВФ про виділення другого траншу кредиту Україні в травні (2,8 млрд. доларів).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування