Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: найсильніші держави зроблять ставки на президентських перегонах

Понеділок, 20 квітня 2009, 11:54

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що зовнішні сили будуть робити ставки на президентських виборах в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю Незалежній газеті.

"Найсильніші держави спробують розширити сфери свого впливу", - вважає спікер.

"Звичайно, зараз всі сильні світові гравці зайняті проблемою подолання економічної кризи. Але це не означає, що Україна перестала цікавити зовнішніх партнерів", - переконаний Литвин.

"Більш того, зміни у світовій геополітичній системі координат збільшать цей інтерес, призведуть до посилення конкуренції за вплив на Україну", - сказав він.

Литвин вважає, що "якщо виходити з прагматичного розрахунку, з національних інтересів, то з цієї конкуренції, яка зараз набуває цивілізованої форми, можна витягти максимум користі".

"А інтерес є, він буде реалізований через симпатії, підтримку, преференції щодо того чи іншого кандидата на президентський пост", - впевнений глава парламенту.

Також він зазначив, що україно-російські відносини "зайшли у глухий кут, оскільки з одного і з іншого боку робляться спроби перенести особисті погляди, думки і переваги лідерів на рівень державної політики, міждержавних відносин".

"Вони (відносини) зведені до рівня формальності: зустрічі, рукостискання - протокол дотримується, але не більше того. Економічне співробітництво розвивається за інерцією", - заявив спікер.

"Настав час, коли потрібно будувати політику здорового глузду. У Росії й України є загальні інтереси і інтереси, що не співпадають. Там, де це можливо, потрібно, відмовившись від особистих поглядів і політичної кон'юнктури, розвивати співробітництво", - сказав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування