Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко скоротили держзамовлення в університетах

Понеділок, 20 квітня 2009, 16:03

Уряд доручив скоротити або зменшити державне замовлення на підготовку фахівців та науково-педагогічних кадрів у 2009 році.

Відповідне розпорядження розміщено на сайті Кабміну.

Доручення стосується Мінекономіки, МОН та інших центральних органів виконавчої влади, до сфери управління яких належать навчальні заклади та наукові установи.

"Під час формування пропозицій щодо обсягів державного замовлення не передбачати державне замовлення на підготовку: молодших спеціалістів — за спеціальностями діловодство, організація туристичного обслуговування, перукарське мистецтво та декоративна косметика, декоративно-прикладне мистецтво, художнє фотографування", - йдеться в розпорядженні.

Також до переліку потрапили спеціальності: "організація обслуговування у готелях, організація обслуговування у закладах ресторанного господарства і торгівлі, виробництво та експлуатація відео-, аудіотехніки та кіноустановок".

"Бакалаврів — за напрямами підготовки документознавство та інформаційна діяльність, туризм, декоративно-прикладне мистецтво, фотомистецтво, готельно-ресторанна справа, реклама і зв’язки з громадськістю (за видами діяльності)", - йдеться у документі.

"Забезпечити зменшення обсягу прийому порівняно з 2008 роком на 50 відсотків (крім профільних вищих навчальних закладів, для яких обсяг прийому зменшується на 10 відсотків) — молодших спеціалістів за спеціальностями економіка підприємства, фінанси і кредит, бухгалтерський облік, правознавство; бакалаврів за напрямами підготовки економіка підприємства, фінанси і кредит, облік і аудит, право", - зазначається у розпорядженні.

Доручено зменшити обсяг прийому "не менш як на 10 відсотків — молодших спеціалістів, бакалаврів, спеціалістів, магістрів за іншими спеціальностями, напрямами підготовки, галузями знань; не менш як на 50 відсотків — до докторантури".

Крім того, Мінекономіки має подати у двотижневий строк проект постанови Кабміну про державне замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (післядипломна освіта) для державних потреб у 2009 році.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування