На Львівщині відновлять спеціальні економічні зони?

Вівторок, 21 квітня 2009, 08:38

Мінекономіки України розробило два законопроекти, які дозволять відновити діяльність спеціальних економічних зон (СЕЗ) з усіма пільгами для інвестиційних проектів.

На відновленні таких зон активно наполягає влада Львівщини, передає "Німецька хвиля".

З 1999 року на Львівщині діють дві Спеціальні економічні зони – "Яворів" та курортополіс "Трускавець". Їхній внесок до держбюджету за цей час – майже 330 мільйони гривень. Держава ж надала пільг на 30% від цієї суми.

Тобто і держава, і регіон отримали від цих СЕЗ солідну вигоду, розповів "Німецькій хвилі" керівник головного управління економіки Львівської облдержадміністрації Володимир Губицький.

Також було додатково створено близько 6 тисяч робочих місць у цих зонах.

"Відміна пільг негативно вплинула на процес економічного розвитку регіону", - каже Губицький.

За складних економічних обставин у державі, відновлення преференцій для інвесторів у СЕЗ є необхідним кроком, що дозволить стимулювати приплив інвестицій, вважає влада Львівщини.

За словами Губицького, це можуть бути не лише зони, а й надання податкових пільг окремим важливим інвестиційним проектам.

Звісно не всі десять зон в Україні мали економічний ефект, визнає чиновник. І перед тим як їх відновити слід проаналізувати економічні показники.

Для прикладу, сума інвестицій, що надійшли в зони на Львівщині, становить майже половину інвестицій усіх економічних зон в Україні.

Тепер доля законопроектів залежить від народних депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування