Ющенко просить Тимошенко скасувати рішення, які не потрібні МВФ - бо буде драма

Вівторок, 21 квітня 2009, 10:03

Президент Віктор Ющенко просить прем'єра Юлію Тимошенко ретельно переглянути і доопрацювати рішення уряду, що приймалися з метою забезпечення одержання чергового траншу позики МВФ, та зберегти дію лише тих, які пов'язані з цим питанням.

Про це йдеться у листі президента до прем'єр-міністра, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко підкреслює, що схвально сприйняв інформацію щодо прийняття урядом ряду рішень, необхідних для одержання чергового траншу позики Міжнародного валютного фонду.

Однак у прийнятому Кабінетом міністрів 14 квітня пакеті постанов є низка актів, які зовсім не стосуються питань, що потребують урегулювання в рамках співпраці з цією організацією, та водночас мають ряд суттєвих недоліків.

Так, президент звертає увагу, що, зокрема, прийнято п'ять постанов уряду, якими запроваджуються додаткові платні послуги, що можуть надаватися бюджетними установами та зачіпають такі чутливі сфери суспільної діяльності, як ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій, пожежна охорона, робота правоохоронних органів, а також соціально-культурне обслуговування населення.

Також "не має ніякого відношення до рекомендацій МВФ намагання через механізм благодійних внесків забезпечити виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, закладів освіти, охорони здоров'я, культури, науки, спорту та фізичного виховання", зазначається в листі.

Ющенко переконаний, що ухвалення Кабміном "рішень, які безпосередньо не стосуються пропозицій Міжнародного валютного фонду, а лише впроваджують незрозумілі схеми фінансового забезпечення сектору державного управління, матиме драматичні наслідки як для суспільного, так і економічного життя країни".

Також неоднозначний ефект може мати рішення про випуски казначейських зобов'язань у прийнятій урядом редакції, зазначає президент.

"З одного боку, воно спрямоване на зменшення розбалансованості бюджету шляхом залучення коштів населення, з іншого – через анонімність механізму продажу казначейських зобов'язань може спрацювати як інструмент відмивання брудних грошей та легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом", - йдеться в його листі до Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...