Грузинський розвідник, представився українцем і шпигував за Олімпіадою

Вівторок, 21 квітня 2009, 11:43

Федеральна служба безпеки Росії припинила діяльність співробітника грузинської розвідки, який представлявся громадянином україни та нелегально був введений на територію Росії.

Про це повідомив представник російського ФСБ, передає Газета.Ру з посиланням на Итар-Тасс.

Як повідомили у ФСБ, йдеться про кадрового співробітника Спеціальної служби зовнішньої розвідки Грузії Мамуку Майсурадзе, який на завдання свого керівництва займався "створенням агентурної мережі в Краснодарському краї".

"У 2007 році він прибув у Сочі як громадянин України, і відповідно до відпрацьованої легенди зайнявся приватним підприємництвом, зокрема відкрив у Сочі інтернет- кафе",- уточнили у ФСБ.

"Своєчасне припинення діяльності Майсурадзе запобігло нанесенню збитку безпеці Росії", - особливо підкреслили у ФСБ.

Свідчення Майсурадзе підтверджують інформацію "про спроби створення на території Краснодарського краю агентурної мережі спецслужб Грузії для проведення розвідувальної діяльності", додали у відомстві.

Викритий грузинський шпигун визнав, що збирав відомості про ситуацію в Краснодарському краї і підготовку до Олімпіади.

Російськими контррозвідниками були "отримані дані про причетність Майсурадзе до спецслужб Грузії, наявність в нього відпрацьованого завдання по легалізації на території Сочі з метою проведення розвідувальної діяльності, спрямованої на збір інформації про суспільно-політичну ситуацію на території регіону, а також про хід підготовки до проведення Олімпійських ігор".

"Це було абсолютно підтверджено його свідченнями. Крім того, Майсурадзе повідомив дані про осіб, яки сприяли йому в легалізації, а також про російських громадян, що контактують із грузинською розвідкою. Його свідчення підтверджують спроби створення на території Краснодарського краю агентурної мережі спецслужб Грузії для проведення розвідувальної діяльності", говориться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News