Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рішення суду по Лазаренку не остаточне. Термін теж

Вівторок, 21 квітня 2009, 13:13

Судове рішення та термін покарання, визначений у Сполучених Штатах Америки екс-прем’єр-міністру України Павлу Лазаренку, не є остаточним.

На цьому наголошує український адвокат Лазаренка Марина Долгопола, коментуючи інформацію щодо відхилення Апеляційним судом 9-го округу Штату Каліфорнія США його апеляції 10 квітня цього року.

Уповноважена від імені американського захисника Лазаренка, адвоката Деніса Ріордана, Долгопола зазначає:

"Колегія суддів 9-го Округу у складі трьох осіб, розглянувши апеляційну заяву захисту Лазаренка П. І., переглянула своє попереднє рішення і внесла до нього суттєві зміни, у результаті чого із вироку відносно Лазаренка П. І. повністю знято всі обвинувачення щодо "переміщення вкрадених коштів з використанням електронних переказів".

"Ці зміни до вироку мають надзвичайно принциповий характер з точки зору обсягу та характеру обвинувачень", - наголошує адвокат.

"Особливо, слід підкреслити те, що у США судом повністю закрито всі питання щодо агрофірми "Наукова" (Дніпропетровська область). Всі перерахування коштів, що стосувались агрофірми "Наукова", повністю виключено із обвинувачення. Тобто, всю діяльність агрофірми "Наукова" американським судом визнано правомірною", - підкреслює вона.

За словами Долгополої, "на сьогодні у США залишаються виключно обвинувачення, що стосуються так званого вимагання у Кириченка П. М. – тобто, захист Лазаренка пройшов значний шлях, знявши майже всі обвинувачення, за винятком єдиного".

"Знято всі, без винятку, інші обвинувачення, а саме: питання, що стосувались діяльності корпорації ЄЕСУ, агрофірми "Наукова", компаній "Пасіфік Модерн Хомс", "Ітера", "Накоста" тощо, а також ті, що стосувались громадян Ю. Тимошенко, О. Дідятковського, А. Міханева, П. Шкудуна, Р. Новаківського та ін", - вказує адвокат.

"На єдине обвинувачення, що залишається і стосується Кириченка П.М., захистом Лазаренка П. І. вже подано касацію до Верховного Суду", - повідомляє Долгопола.

"Одночасно захист Лазаренка П. І. звернувся до Федерального суду США із заявою про перегляд терміну покарання у зв’язку із зняттям значної частини раніш пред’явлених обвинувачень. Слухання стосовно перегляду терміну покарання відбудеться у федеральному суді найближчим часом", - додає вона.

"З огляду на це, у теперішній час немає підстав стверджувати про остаточне судове рішення та визначений термін покарання у США відносно Лазаренка П. І., як про це кілька днів тому помилково заявили деякі ЗМІ", - наголошує адвокат Лазаренка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...