Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб Тимошенко вже сьогодні дала гроші банкам?

Вівторок, 21 квітня 2009, 14:51

Бюджет України отримає орієнтовно 1,5 мільярди доларів з другого траншу кредиту МВФ.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок перший заступник глави секретаріату Олександр Шлапак.

Він відзначив, що президент Ющенко усіляко вітає продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом і в подальшому робитиме все необхідне для координації зусиль усіх органів державної влади для успішного виконання і моніторингу програми співпраці з фондом.

"Президентом було зроблено усе необхідне для успішного завершення робочих переговорів з місією МВФ 17 квітня. Зараз ми готуємося до Ради директорів МВФ, яка орієнтовно має пройти до середини травня, для того, щоб було прийнято рішення про поновлення роботи з Україною і виділення другого траншу позики Міжнародного валютного фонду", - заявив Шлапак.

Він висловив сподівання, що таке рішення буде позитивним.

"Це необхідно як для України, так і для наших партнерів та інвесторів", - вважає Шлапак.

Зокрема, питання реструктуризації заборгованостей, яке є ключовим для збереження валютної стабільності в Україні, також напряму залежить від співпраці з МВФ.

Також, за його словами, від надання позики Фонду отримає вигоди український бюджет, оскільки Україна матиме можливість звертатися до інших держав з проханням надати підтримку для фінансування дефіциту бюджету, який, відповідно до домовленостей з МВФ, становить 4% (без урахування коштів на рекапіталізацію банків).

Коментуючи умови поновлення співпраці з Фондом, Шлапак передав позицію президента щодо політики рекапіталізації українських банків.

Він нагадав, що президент неодноразово вимагав терміново розпочати необхідні для підтримки банків процедури і внести необхідні зміни до законодавства.

"Буквально з сьогоднішнього дня починаються всі робочі процедури, необхідні для того, щоб уряд міг розпочати реалізацію програм фінансового оздоровлення цих банків", - сказав Шлапак.

Він повідомив, що узгоджено проект закону і найближчим часом його буде внесено до парламенту.

Окремо він представив аналіз 17 рішень Кабінету Міністрів від 14 квітня.

"10 постанов частково реалізують домовленості з Міжнародним валютним фондом, дещо покращують ситуацію з державним бюджетом і не потребуватимуть втручання Президента, хоча щодо цих постанов є ряд застережень як з точки зору економічної доцільності, так і з точки зору дотримання законодавства", - констатував Шлапак.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування