МВФ хоче подивитися, як "Нафтогаз" заплатить за газ

Вівторок, 21 квітня 2009, 16:11

Міжнародний валютний фонд (МВФ) не висуває додаткових умов щодо фінансового балансу НАК "Нафтогаз України" для одержання другого траншу кредиту, але хоче бачити, як "Нафтогаз" розрахується з "Газпромом" за квітень.

Про це повідомив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак у вівторок на брифінгу.

"Поки Міжнародний валютний фонд для видачі другого траншу не вимагає жодних додаткових заходів щодо НАК "Нафтогаз України", однак на робочих консультаціях МВФ просив надати йому додаткові дані щодо розрахунків України за газ з Російською Федерацією за підсумками квітня", - відзначив Шлапак, повідомляє Ліга.net.

Він нагадав, що сума за квітень буде істотно перевищувати суму, яку Україна платила в три попередні місяці, після чого, мабуть, ситуація в НАК "Нафтогаз України" буде розглянута додатково.

За лютий і березень НАК "Нафтогаз України" вчасно і повних обсягах розрахувався перед ВАТ "Газпром" за поставлений газ.

17 квітня глава місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіолу заявила, що за результатами переговорів МВФ і України керівництву фонду буде запропоновано затвердити виділення траншу Україні в розмірі $2,8 млрд. За її словами, МВФ до середини травня має намір розглянути це питання.

МВФ 5 листопада 2008 року ухвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту обсягом $16,43 млрд. для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, що постраждала від світової фінансової кризи.

У листопаді 2008 року Україна одержала перший транш кредиту в розмірі $4,5 млрд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування