Українські льотчики трохи політали разом з російськими

Вівторок, 21 квітня 2009, 22:21

21 квітня Україна і Росія провели двостороннє командно-штабне тренування органів управління чергових сил протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України та Військово-повітряних сил Збройних сил Російської Федерації.

Як повідомив прес-секретар начальника Генштабу Збройних сил України Сергій Кузьмін, метою командно-штабного тренування було вдосконалення взаємодії між черговими силами протиповітряної оборони двох країн при виконанні завдань бойового чергування.

З українського боку на тренуванні були задіяні сім бойових літаків: п’ять багатофункціональних винищувачів Су-27, бомбардувальник Су-24м і винищувач Міг-29. Росія до заходу бойової підготовки залучила три літаки: два Су-27 та один Міг-29.

У рамках тренування українські та російські військові обмінялися інформацією про повітряну обстановку, відпрацювали дії зі взаємної допомоги повітряним суднам при виникненні форс-мажорних обставин.

Також військові льотчики здійснили взаємний контрольний обліт чергових підрозділів зенітних ракетних військ, які перебувають на бойовому чергуванні.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування