Критик Тимошенко вирішив її похвалити

Середа, 22 квітня 2009, 12:22

Економіст Андерс Ослунд вважає, що прем’єр Юлія Тимошенко показала приклад антикризового менеджменту.

Про це він пише у своїй статті, опублікованій в виданні "The Moscow Times" в середу.

"Україна показала зразковий приклад антикризового менеджменту завдяки кільком політикам – особливо прем’єру Юлії Тимошенко – та гарній роботі міжнародних фінансових інституцій", - пише Ослунд.

Він зазначає, що завдяки раннім і жорстким антикризовим заходам, міжнародні резерви залишаються на рівні 25 мільярдів доларів, що можна порівняти з об’ємом імпорту за вісім місяців.

Ослунд також зазначив, що промислове виробництво збільшилось в лютому та березні, що може свідчити про те, що України вже пішла на поправку, хоча обсяг ВВП ще може скоротитися на 8-10% цього року.

"Навіть ринок облігацій та фондовий ринок виросли за останній місяць", - зазначив Ослунд.

В 2005 році Ослунд критикував діяльність Тимошенко на посаді прем’єра та вітав їїх звільнення. Він називав її Кабінет Міністрів украй популістським, звинувачував у посяганні на права власності, темній реприватизації, зниженні ВВП і сповільненні інвестицій.

Також Ослунд вітав призначення Юрія Єханурова на посаду голови уряду.

Ослунд вважається одним із найвпливовіших на Заході фахівців щодо Росії та України. Свого часу він був радником уряду Кучми.

Після "касетного скандалу" Ослунд першим із-поміж впливових західних експертів закликав оголосити бойкот українському президентові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування