Ющенко вимагає від МВС і СБУ ретельно розслідувати вбивство студента в Одесі

Середа, 22 квітня 2009, 12:51

Президент Віктор Ющенко вимагає від Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України ретельно розслідувати резонансне вбивство студента Максима Чайки в Одесі, скоєне членами екстреміської організації "Антифа".

Із такою вимогою президент звернувся до МВС та СБУ, повідомила його прес-секретар Ірина Ванникова під час брифінгу у середу, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, Ющенко вимагає від правоохоронних структур ретельно перевірити версію вбивства з політичних мотивів.

Президент також зажадав від силовиків звіту щодо розслідування аналогічних інцидентів в Одесі протягом 2008 року.

"Окрім того, СБУ має перевірити інформацію про координацію діяльності "Антифа" з боку іноземних організацій антиукраїнського спрямування", - повідомила прес-секретар.

За її словами, Ющенко висловив глибокі співчуття родині та близьким Максима Чайки і пообіцяв зробити все, щоб винні у цьому злочині понесли покарання.

Як відомо, 18 квітня Одеське обласне об’єднання "Просвіта" повідомило, що в Одесі "проросійські бойовики" вчинили напад на двох активістів патріотичної громадської організації "Січ", у результаті якого від ножових поранень загинув 20-річний студент Чайка, а другий активіст "Січі" з ножовим пораненням був шпиталізований.

Згодом рух "Антифашистська дія" заявив, що вбивство Чайки було самообороною, бо він із товаришами спровокував бійку. Також вони заперечують, що "Січ" є патріотичною організацією, називаючи її членів "нацистами". "Антифа" також запевняють, що їхній рух не має жодного стосунку до "проросійських бойовиків" і не належить до жодної з політичних партій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування