"Регіонам" радять не гнати уряд Тимошенко, а співпрацювати з нею

Середа, 22 квітня 2009, 12:52

Тих, хто вважає, що Партії регіонів варто почати співробітничати з діючим Кабінетом міністрів, майже вдвічі більше ніж тих, хто вважає що "Регіонам" варто домагатися відставки уряду Юлії Тимошенко і формувати власний уряд.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

На питання, як, на їхню думку, варто зараз діяти Партії регіонів, 17,7% респондентів висловились за те, щоб "Регіони" домагалися якнайшвидшої відставки уряду Тимошенко, щоб сформувати свій Кабінет міністрів.

Водночас 33,8% опитаних вважають доцільним Партії регіонів не гаяти часу на спроби відправити у відставку уряд Тимошенко, а почати співробітничати з діючим Кабінетом міністрів, пропонуючи свої кандидатури в уряд й заходи щодо подолання економічної кризи.

За формування урядової коаліції Партії регіонів разом з БЮТ висловилися 15,5% респондентів, вагалися з відповіддю – 33%.

Водночас, тих, хто схвально поставився б до пропозиції Тимошенко найближчим часом увійти до складу її уряду декільком представникам Партії регіонів, на третину більше ніж тих, хто до такої пропозиції поставився би несхвально, а саме - 44% проти 32%.

Крім того, переважна більшість опитаних (73%) вважають, що якщо БЮТ і Партія регіонів найближчим часом сформують коаліцію, вони повинні розробити і реалізувати план з подолання економічної кризи.

При цьому тільки 4% респондентів притримуються думки, що така можлива коаліція повинна розробити й реалізувати спільними зусиллями план вирішення гуманітарних проблем (наприклад, мовної проблеми).

Опитування проводилося з 3 по 12 квітня 2009 року. Було опитано 1984 респонденти, віком від 18 років, по всій території України. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News