Ющенко нагадав Тимошенко, щоб не забувала про класиків

Середа, 22 квітня 2009, 13:40

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів активізувати популяризацію надбань класичної української літератури та збереження літературної і культурної спадщини.

Відповідний указ президента опубліковано на його офіційному сайті.

Так, Кабінету міністрів за участю Національної академії наук України доручено опрацювати питання щодо забезпечення підготовки та видання творів класиків української літератури.

Зокрема, видання повних зібрань творів і літературних архівів українських письменників-класиків.

Крім того уряд має опрацювати питання щодо започаткування випуску серійних видань "Літературний архів української класичної літератури", "Архіви репресованих письменників-класиків", "Епістолярна спадщина українських класиків".

Також президент доручив вжити заходів щодо завершення випуску багатотомної серії "Бібліотека української літератури".

Уряд має забезпечити фінансування у повному обсязі заходів, передбачених держпрограмою розвитку діяльності Нацбібліотеки імені В.І.Вернадського на 2005-2010 роки.

У зв'язку з цим президент доручив передбачати у проектах закону про держбюджет на 2010 та наступні роки видатки на виконання заходів, передбачених цим указом.

Водночас Київській міськдержадміністрації президент доручив вжити у тримісячний строк у встановленому порядку заходи щодо виділення земельних ділянок у Києві для будівництва додаткового корпусу Нацбібліотеки імені В.І.Вернадського.

Також КМДА має вжити заходи щодо виділення ділянки для будівництва науково-дослідного і культурно-інформаційного центру "Шевченківський дім" відповідно до погодженої в установленому порядку проектної документації із землеустрою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News