Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада Криму заявила, що навчання з американцями неприпустимі

Середа, 22 квітня 2009, 13:59

Кримський парламент заявив про неприпустимість проведення на території автономії українсько-американських військових навчань "Сі-Бриз-2009" (Sea Breeze).

У середу на черговому пленарному засіданні за це рішення проголосувало 67 депутатів при 9-ти "проти" з 91-го, які взяли участь у голосуванні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до документа, Верховна Рада автономії вирішила "вважати проведення українсько-американських військових навчань "Сі-Бриз-2009" на території АРК неприпустимим".

Також кримські депутати звернулися до народних депутатів України зі зверненням, у якому заявили про неприпустимість проведення на території Криму даних навчань.

Як зазначається у зверненні до нардепів, "депутати Верховної Ради АРК висловлюють стурбованість у зв'язку з планованим проведенням на території автономії українсько-американських військових навчань відповідно до виданого президентом України Віктором Ющенком указу від 23 січня 2009 року №34-2009 "Про затвердження Плану проведення багатонаціональних навчань у рамках співробітництва за участю підрозділів ВСУ на території України та за її межами в 2009 році", а також спробами створення на території АРК, у тому числі на озері Донузлав, військових баз США чи НАТО".

Кримські депутати зазначають у своєму зверненні, що Крим є всеукраїнською здравницею, яку щорічно відвідують мільйони туристів.

"Проведення військових навчань у розпал курортного сезону неминуче позначиться на заповнюваності кримських здравниць і завдасть автономії непоправної економічної шкоди", - вважає кримський парламент.

У зв'язку з цим Верховна Рада автономії просить народних депутатів України розглянути питання про неприпустимість проведення навчань "Сі-Бриз-2009" на території автономії.

Крім того, у своєму рішенні кримський парламент доручив Раді міністрів Криму "відмовити у задоволенні звернення командувача ВМС України і не сприяти в підготовці і проведенні на території АРК українсько-американських військових навчань "Сі-Бриз-2009".

Також у рішенні парламенту зазначено: "Вважати неприпустимим створення військових баз США чи НАТО на території АРК, у тому числі на озері Донузлав".

Дане рішення, відповідно до документа, вводиться в дію з дня ухвалення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування