Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров шукає у людей захисту від Тимошенко

Середа, 22 квітня 2009, 14:11

Міністр оборони Юрій Єхануров відзвітувався за усі віддані його відомством гектари землі, але прем'єр-міністра Юлію Тимошенко його звіт не задовольнив.

Про це Єхануров заявив журналістам, додавши, що тепер він змушений звернутися по допомогу до громадськості, повідомляє Ліга.net.

"Якщо є проблемні питання, я прошу громадськість, прошу вас усіх: створіть робочі групи, ми дамо вам можливість подивитися кожне рішення, яке ухвалило Міністерство оборони", - запропонував міністр.

При цьому Єхануров також послався на непросте українське земельне законодавство. За його словами, міністерство не може саме собі виділити землю і має спочатку передати її місцевим органам влади, які потім повернуть йому землю під забудову.

"Таке питання є по 80,2 гектарам землі", - пояснив міністр оборони.

Відповідаючи на запитання, чи задовольнила його відповідь прем'єра, Єхануров сказав: "Ні... Вона вважає, що все потрібно робити через постанови Кабінету міністрів... У всякому разі, я зрозумів з того, що відбувалося, що в мене є один захист - захист громадськості".

Водночас, коментуючи жорсткі претензії Тимошенко, міністр заявив: "Велика любов... Це нормальне питання. Справа в тому, що земельні питання дуже заплутані, і якщо розібратися, то по одному варіанту ви можете працювати, а по іншому - ні".

За словами Єханурова, усього в управлінні Міністерства оборони знаходиться понад 500 тисяч гектарів землі.

Міністерство ухвалило рішення по земельних ділянках загальною площею 255,7 га, з яких 40,1 га - це поле Полтавської битви (земля, відчужена за постановою Кабміну під меморіал), 96,3 га - селище міського типу Чорноморське, 39,1 га - житловий фонд, що передавався місцевим органам влади, 80,2 га віддані під житлове будівництво для потреб міністерства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування