Київ і Москва знову намагаються поділити море

Середа, 22 квітня 2009, 14:50

У Москві 22-23 квітня поточного року відбудуться чергові українсько-російські переговори по розмежуванню Азовського і Чорного морів та Керческої затоки.

Про це повідомив глава прес-служби МЗС України Василь Кирилич на прес-конференції в середу в Києві.

Так, за його словами, 22-23 квітня пройдуть переговори представників Росії та України, метою яких, зокрема, стане підготовка 31-го засідання делегації України та РФ з цього питання, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, в рамках українсько-російських переговорів планується підготувати варіанти вибору вихідних даних для визначення довжини узбережжя України та РФ в Азовському морі.

Представники делегацій в ході переговорів погодять методики демаркації Чорного та Азовського морів, а також обговорять питання щодо здійснення розрахунків довготи узбережжя.

***
Кирилич також повідомив, що в середу в Києві проходить пленарне засідання в рамках 11-го раунду переговорів між Україною і ЄС про підписання угоди про асоціацію.

За його словами, делегацію України на переговорах очолив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв, а делегацію ЄС - заступник генерального директора з питань закордонних справ Європейської комісії Х'юг Мінгареллі.

"У ході переговорів буде продовжено обговорення розділів угоди, зокрема, що стосується преамбули, політичного діалогу, зовнішньої політики і політики безпеки, юстиції, свободи, а також інституційних, загальних і заключних положень", - сказав Кирилич.

Він також нагадав, що переговорний процес щодо підписання нової рамкової угоди про асоціацію було розпочато 5 березня 2007 року.

18 лютого 2008 року після завершення вступу України до СОТ були розпочаті переговори про створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, що стане невід'ємною частиною угоди про асоціацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування