Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк каже, що долар не перескочить 8 гривень

Середа, 22 квітня 2009, 16:09

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк переконаний, що курс долара на рівні 8 грн. за 1 дол. збережеться, щонайменше, до вересня цього року.

Про це він заявив на презентації Волинської організації "Фронту змін" у Луцьку.

На думку депутата, це позв`язано із суттєвим скороченням імпорту, завдяки чому вирівнялося сальдо торгового балансу України. Також зникла валютна паніка, і гривні на ринку стало менше.

"Відсутність гривні на ринку – це ознака зменшення попиту на іноземну валюту", – відзначив Яценюк, повідомляє УНІАН.

Крім того, важливу роль у стабілізації курсу гривня-долар, на думку лідера "Фронту змін", зіграло надання Україні кредиту МВФ. "Люди почали менше забирати депозити. Ще три-чотири місяці, і вони почнуть повертати свої гроші в банки", – вважає Яценюк.

А загалом він переконаний, що Україна вийде з економічної кризи в 2011-2012 роках. "В кращому разі, світ вийде зі світової фінансової кризи до кінця 2010 – початку 2011 року. Як правило, Україна на один рік відстає від світу: ми зможемо вибратися в 2011-2012 роках", – вважає Яценюк.

При цьому він відзначив, що існує три основних завдання, які необхідно виконати Україні, перше – провести реструктуризацію заборгованостей; друге – відновити довіру до банків; третє – відновити кредитування юридичних і фізичних осіб.

При цьому лідер "Фронту змін" вважає, що економічна ситуація в державі стабілізується вже до кінця 2009 року. "Я відчуваю, що ми стабілізуємо ситуацію до кінця цього року", – заявив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...