Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацбанк не радить Тимошенко чіпати бюджет

Середа, 22 квітня 2009, 19:24

Рада Нацбанку не бачить підстав змінювати офіційний курс 7,70 грн. за долар і не рекомендує уряду за підсумками першого кварталу переглядати показники бюджету, розраховані по курсу 7,50 грн. за долар.

Про це заявив глава ради НБУ Петро Порошенко на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє Ліга.net.

Він зазначив: "У нас існують два орієнтири. Перший - це курс, закладений у бюджет, нагадую, що всі розрахунки бюджету зроблені по курсу 7,50 грн. за долар. І другий - це офіційний курс Нацбанку, який складає 7,70 грн. за долар".

"Разом з тим, на засіданні ради було висловлене зауваження, і це ввійшло до рекомендацій правлінню, щодо того, що ми вважаємо неприпустимим відмінність курсу міжбанківського, курсу готівкового від курсу офіційного більше ніж на 2%", - сказав Порошенко.

За його словами, на засіданні ради НБУ був відзначений позитивний тренд на зближення існуючих курсів. "І ми поки не бачимо підстав змінювати офіційний курс або рекомендувати уряду змінити розрахунки бюджету", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування