Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ХОЧЕ ПЕРЕГЛЯНУТИ ГАЗОВІ ДОМОВЛЕНОСТІ З РОСІЄЮ

Середа, 22 квітня 2009, 20:15

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність перегляду газових домовленостей між Росією та Україною.

Про це він заявив в середу на прес-конференції.

"На жаль, я переконаний, що до теми газових стосунків треба повертатися на якомога відкритіших, публічніших і ясних принципах", - заявив Ющенко.

Він наголосив, що Україна хоче ринкових умов. "Тільки ринкові умови мінімізують політичний вплив.

"На жаль, те, що було зроблено в січні, починаючи від формули, закінчуючи асиметрією... ми прийшли до того, що ця тема буде себе нагадувати кожен місяць, я буде спонукати одну владу і іншу владу змінювати, допрацьовувати статус цих відносин", - зазначив він

"Система домовленостей не укріпила відчуття стабільності ні в росіян, ні в українців, ні в європейців. Ми повинні - Україна і Росія – віднайти такий режим відносин, який би засвідчив перед нашими західними партнерами, що ми маємо таку кореспондентську пару, яка є найбільш відповідальною з точки зору забезпечення енергетичної безпеки ЄС", - наголосив Ющенко.

"Ми повинні дихати стабільністю, взаємно дихати стабільністю, тоді ми цікаві будемо. Якщо ні, безумовно будуть з'являтися варіанти не на користь Україні, не на користь Росії", - додав він.

Ющенко також зазначив, що "досягнуті домовленості клонують проблеми", бо тепер "кожен місяць є проблема, як здійснюється акцепт розрахунків..., як поступати з тими об’ємами, як вже не вирбрала Україна, а договір існує".

"Це, по-суті вже ручне управління. І важко давати відповідь на те, які обставини можуть виникнути у цих відносинах. Тому це – не стабільність, це ризик, який я як президент не планував", - зазначив він.

Говорячи про відносини України і Росії, Ющенко повторив, що "Україна ніколи не зробить кроків, які б виглядали недружніми".

"Україна не хоче проблем з Росією. Це наше кредо", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування