Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комісар ОБСЄ поїхав до Криму перевіряти права росіян

Середа, 22 квітня 2009, 20:50

Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Воллєбек почав із Криму вивчення того, як Україна забезпечує освітні права етнічних росіян у країні, а також реалізацію інших їхніх прав і свобод.

Воллєбек зустрівся у середу з головою Верховної Ради Криму Анатолієм Гриценко, повідомила прес-секретар кримського спікера Алла Горєва.

У ході зустрічі комісар ОБСЄ повідомив, що він і експерти його офісу, планують відвідати ряд навчальних закладів на сході, заході України та у Криму, де ведеться викладання російською мовою, а також провести зустрічі з науковою елітою вузів і представниками російських громад.

Гриценко і Воллєбек обговорили особливості забезпечення умов для вільного функціонування російської та інших мов національних меншин на території півострова.

Крім того, верховний комісар ОБСЄ висловив зацікавленість проблемами інтеграції раніше депортованих народів у громадське життя кримської автономії.

Глава кримського парламенту висловив переконання, що кримчанам завжди вистачало і вистачить мудрості і розсудливості, щоб зберегти стабільну суспільно-політичну ситуацію на півострові і спільно, незалежно від національності і віросповідання, посилено працювати над вирішенням насущних кримських проблем.

Як зазначила Горєва, сторони повною мірою обмінялися думками і прийшли до розуміння того, що всі національні меншості, що проживають на території автономії, мають конституційне право на розвиток своїх мов і нічиї права, у цьому сенсі, не повинні порушуватися.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування