Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ледь зупинив солдатами жуліків з Грушевського

Середа, 22 квітня 2009, 20:52

Президент Віктор Ющенко переконаний, що рейдерство в Україні не закінчиться, поки депутати не втратять свою недоторканність.

Про це він заявив на прес-конференції в середу, відповідаючи на питання про спроби захоплення Запорізького титаномагнієвого комбінату, до якого начебто причетні чиновники Мінпрополітики.

За словами Ющенка, цей факт не поодинокий і схожий на те, що відбувалося в Харкові з "Турбоатомом".

"Тільки там довелося вводити внутрішні війська, бо жуліки були такого калібру, які знаходилися на вулиці Грушевського, які не зупинилися б ні перед чим, крім солдата", - зазначив президент.

За його словами, "рейдерські атаки проводяться і будуть проводитися, бо частина людей в цій країні лягає і просинається з повною недоторканністю ".

"Вони вважають, що приватизувати будь-який об’єкт, зокрема і казенної власності, є нормальним для такого статусу політика, який не несе жодної відповідальності. Це федералізм", - обурився президент.

Він наголосив, що така ситуація триватиме і далі, поки призначення суддів і керівників правоохоронних органів залежатиме від керівників окремих партій.

"Доки не буде змінена Конституція, яка повідбирає ті статуси, які неадекватні до функцій, які виконуються частиною нашого суспільства, влада не буде розподілена так, що партія не буде мати вплив на призначення судді, прокурора, в нас не буде верховенства закону", - наголосив президент.

Ющенко нагадав, що пропонує зміни в Конституцію, де суддів і прокурора призначали б не партійні депутати (нижньої палати), а "більш вічний орган" - Верхня палата.

"Треба бити не по оглоблі, а по коню. Щоб партійне керівництво не мало відношення до формування судових і правоохоронних органів. Кримінальне переслідування – це монополія держави", - заявив президент.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування