Ющенко: "Репресивні кроки" у візовому режимі з ЄС тільки нашкодять Україні

Середа, 22 квітня 2009, 20:59

Президент Віктор Ющенко вважає, що Україна виграла від скасування візового режиму для громадян Європейського Союзу, а його повернення може тільки нашкодити.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів під час прес-конференції у середу.

Посилаючись на статистику, Ющенко зауважив, що починаючи з 2005 року в Україну стало приїжджати в 2,7 рази більше громадян ЄС, ніж у 2004 і попередні роки.

Президент висловив упевненість в тому, що "перебування в Україні іноземного туриста, дипломата, політика приносить Україні більше доходів, ніж консульські доходи МЗС".

"Повірте, це навіть не порівняльні категорії. Ми виграли від цього (від скасування візового режиму). На поверхні це виглядає асиметрією, але по суті ми виграли сотні мільйонів доларів", - заявив Ющенко.

Президент погодився, що візовий режим повинен бути модифікований і нагадав, що півтора роки тому Україна та ЄС домовилися про лібералізацію візового режиму.

"Нам не треба відступати, конфліктувати, не треба вводити якісь репресивні кроки - це тільки нашкодить нам", - заявив Ющенко, висловивши упевненість в тому, що Україні вдасться найближчим часом знайти повну реалізацію досягнутих домовленостей.

Президент повідомив, що 4 червня Україна та ЄС мають підписати план переговорів про безвізовий режим.

"Безумовно, я як президент зроблю все, щоб використати цей процес для приведення у відповідність досягнутих домовленостей півтора роки тому", - запевнив Ющенко.

"Нам треба бути оптимістами. Те, що чотири роки тому ми ще не мислили у візовому питанні, сьогодні вже маємо. Нюанси, які виникають, я б відніс до проблем росту, а не проблем ревізії відносин і переходу на попередній режим візового характеру", - додав він.

Ющенко припустив, що Україна могла б розглядати симетричний підхід у питанні візового режиму у зв'язку з необхідністю формування єдиної бази біометричних даних.

"Можливо, останнє рішення парламенту щодо біометричних даних при оформленні віз з 2010 року привнесе певний пункт в особливість організації цих відносин", - зауважив президент.

Як відомо, раніше в секретаріаті президента почали різко висловлюватися щодо доцільності поновлення Україною візового режиму для громадян ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...