Ющенко: "Наша Україна" – не в занепаді, а у стані одужання

Середа, 22 квітня 2009, 21:21

Президент Віктор Ющенко відзначає позитивні зрушення у реформуванні і очищенні "Нашої України".

Про це він сказав на прес-конференції у середу, зазначивши, що останнім часом у "Нашій Україні" проводяться кадрові зміни.

"Було сформовано нове керівництво виконавчого комітету. Зараз проходять кадрові зміни у виконавчих органах по абсолютній кількості областей, ми проводимо перереєстрацію членів партії, загальноукраїнський з’їзд і виліковуємося від тих проблем, які зазнала політична сила", - сказав Ющенко.

"Я б сказав би, що "Наша Україна" знаходиться не в фазі занепаду, не в фазі розчарувань. Те, що потрібно для внутрішнього осмислення, як зерно відділити від усього іншого, це сьогодні прекрасна нагода. Я думаю, пройшовши це все, ви отримаєте як українські виборці оптимістичну нагоду мати достойний вибір", - додав він.

Президент висловив думку, що проблеми, яких зазнала останнім часом його політична сила, "це не фатальність, не трагедія".

"Це уроки, які потрібні всім нам, і мені в тому числі. Бо ті люди, які були біля мене, які були партнери, яких я вважав демократичними партнерами, насправді виявилися набагато дрібнішими", - сказав він.

Коментуючи внутрішні проблеми у "Нашій Україні", президент зазначив, що " це далеко не питання внутрішньої ерозії".

"Хоча я не буду заперечувати і цього факту. Була когорта людей, які в 2002 році прийшли до демократичної політики, поряд з нею стали. У легендарному 2004 році, пригадую, вони стояли у мене за спиною і цим ілюстрували свою причетність до подій. У мене немає боргу ні перед ким з тих, хто асоціювався з політичними подіями 2004 року. По відношенню до них я дав усе і, можливо, навіть більше, ніж дехто заслуговує", - сказав він.

"Те, що останній час утворився фан-клуб певних персону парламенті і політична ідеологія цими людьми була замінена на земні раціональності, це не моя проблема. Це проблема їх", - додав Ющенко.

Він також спрогнозував, що ті політики, які відійшли від "Нашої України" можуть не потрапити до наступного складу Верховної Ради.

"Якщо ми разом з вами знайдемо можливості утвердити виборчу систему з відкритими списками, люди, які поступили в останні 4 роки так некоректно у демократичних поглядах, не знайдуть себе в майбутньому складі парламенту. І це вже урок. І це вже добре", - сказав президент.

"Те, що від нас відпачкувалися персони, для яких Україна ні в 2002, ні в 2004 році не була суттю, то це очищення. У мене немає сорому за те, що та чи інша теза чи ідеологія "Нашої України" розчарувала людей", - додав він.

Крім того, Ющенко висловив переконання, що "Наша Україна" – це "одна з політичних сил, яка ідейна, чітко і ясно формулює свою позицію на ті питання, на які потрібно давати відповіді 47 мільйонам людей".

"Повірте, Україна багато чого втратить, якщо у нас не буде політичної сили, яка так чітко, ясно, чесно, з великими жертвами, докорами, втратами, але послідовно формує національну політику", - сказав він.

"В Україні не так багато ідеологічних сил, з якими можна поєднати майбутнє цієї держави як європейської і демократичної. Тому не бийте тих хлопців і дівчат, які протягом 7 років віддано служать цій нації", - додав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...