Ющенко згадав, як йому підставляли "драбину" і казали "залазь у це вікно"

Середа, 22 квітня 2009, 21:34

Президент Віктор Ющенко заявляє, що будь-які наступні вибори будуть чесними демократичними.

Про це він сказав на прес-конференції у середу.

"У мене одна порада: майбутнє своїх дітей ніколи не довіряйте політикам. Це ваша персональна справа. Кого обирати? Це питання 47 мільйонів. Я як президент зроблю все, щоб у цій країні могли бути чесні вибори. Це моя домашня задача", - сказав Ющенко.

"Щоб у нас не повторювалися ті Майдані, і 2004 року в тому числі. Щоб ми не стояли за декілька кроків від громадянської війни і тільки чекали, щоб крапля крові чи одна розбита шибка була у Кабінеті міністрів для того, щоб силові дії були", - додав він.

При цьому, згадуючи події 2004 року, Ющенко сказав: "Дехто вже драбини носив, підсаджував: "Вікторе Андрійовичу, залазь у те вікно".

На його переконання, на наступних виборах – чи то Верховної Ради, чи то президента – "47 мільйонів людей матимуть дуже складний вибір".

"Я переконаний, що жоден з вас не скаже, що хоче бути зараз у 2004 році. Значить, за 4 роки ми зробили те, що ви не хочете втратити. А загроза втратити це - не менша, ніж у 2004 році", - сказав Ющенко.

При цьому президент відзначив численні демократичні зміни, які відбулися у країні за останні 5 років.

"У нас вікна у парламенті не били, з гармат по парламенту не били. Вибори відбувалися, їх визнавали і східні, і західні спостерігачі. У нас є демократія. Але у нас немає невід’ємного компонента демократії - відповідальної влади. Ми обираємо за закритими списками. Тому у парламенті з’являється людина, у якої три судимості. У парламенті вже є фан-клуб людей з двома судимостями", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування