Експерти вважають очікування Ющенка надто оптимістичними

Четвер, 23 квітня 2009, 08:30

В Україні відбувається 11-й раунд переговорів між Україною та ЄС з приводу укладання угоди про асоціацію, однак експерти вважають комплекс неузгоджених питань надто великим, аби завершити переговори до кінця року.

Переговори між Україною та Європейським Союзом щодо угоди про асоціацію розпочалися 5 березня 2007 року, передає "Німецька хвиля".

Очікування президента Віктора Ющенка щодо їхнього завершення за 10-12 місяців директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін вважає надто оптимістичними.

За його словами, протягом останніх 7-ми років в Україні не проводилися реформ, на виконанні яких наполягала європейська сторона.

Найбільш чутливим для європейських партнерів експерт вважає недоліки українських регулятивно-правових засад.

Як приклад Соскін навів різку критику європейськими органами української виборчої системи та небажання влади її змінювати.

До інших гострих проблем, які стоять на заваді угоди про асоціацію з ЄС, експерт зараховує енергетичну вразливість України, недостатню боротьбу з корупцією та необлаштованість східних кордонів, що робить державу беззахисною перед навалою нелегальних мігрантів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...