Тігіпко натякає, що готовий піти у президенти, але технічним не буде

Четвер, 23 квітня 2009, 10:38

Спiвголова Ради iнвесторiв при Кабiнетi Мiнiстрiв Сергій Тігіпко не виключає своєї участі у президентській кампанії.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо "Свобода", коментуючи інформацію, поширену у ЗМІ, про те, що він нібито збирається очолити "Трудову Україну", створивши таким чином собі майданчик для президентської кампанії.

"Що стосується теми, то я можу сказати, що мені дійсно поступили пропозиції. І можу сказати, що не тільки від однієї партії, щоби я повернувся в політику. Не подобається мені те, що відбувається в країні. Не хочу спостерігати, хочу на це впливати. Тому абсолютно можливі такі варіанти", - сказав Тігіпко.

"Що стосується конкретної пропозиції, то найближчим часом збереться політрада ("Трудової України"), я з ними зустрінуся і після цього буду визначатися", - додав він.

Водночас Тігіпко заявив, що не хоче бути технічним кандидатом у президенти.

"Якщо людина повертається в політику, то не для того, щоб бути технічним кандидатом. Я точно, якщо буду повертатися, то не буду технічним кандидатом. Пройде час і після цього він покаже, хто технічний, а хто ні", - сказав він.

"Якщо будуть вибори, то я вважаю, що завдання потрібно ставити собі максимальні", - додав Тігіпко.

На питання, чи хотів би він бути президентом, він відповів:

"Потрібно готуватися. Якщо ти повертаєшся в політику, ти повинен ставити максимальні завдання для себе. І президентові потрібно працювати на те, щоби була фракція в парламенті".

Водночас Тігіпко сказав, що не хотів би зараз очолювати уряд.

"От зараз стати замість прем’єр-міністра Тимошенко не дуже хотів би. Чому? Тому що я не бачу реальної підтримки парламенту, підтримки уряду. А в такій ситуації, особливо в кризовій ситуації працювати в уряді, очолювати уряд і не мати підтримки парламенту надзвичайно важко, тому що варіанти впливу на ситуацію з боку Кабінету Міністрів все ж таки обмежені. Тут потрібна консолідація влади: і президент повинен допомагати, і парламент".

Як відомо, Комерсант писав, що Тігіпко найближчим часом очолить "Трудову Україну", що входить до Блоку Литвина.

Таким чином, на думку експертів, Тігіпко має на меті зробити більш значимий старт своєї президентської кампанії.

Водночас вони зазначили, що на президентських виборах Тігіпку буде відведена роль "технічного" кандидата Юлії Тимошенко – як альтернативи Віктору Януковичу й Арсенію Яценюку, щоб відібрати в них голоси виборців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування