Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС відмовить Ющенку, а Регіони й БЮТ після свят створять коаліцію?

Четвер, 23 квітня 2009, 11:20

Конституційний суд прийняв рішення за запитом президента Віктора Ющенка щодо обов'язковості внесення новою коаліцією кандидатури прем'єра.

За інформацією джерела газети "Сегодня" у Блоці Юлії Тимошенко, рішення це негативне для Ющенка: коаліція не зобов'язана наново вносити прем'єра.

Правда, у прес-службі КС цю інформацію не підтвердили, сказавши, що розгляд питання продовжується.

Але джерело в БЮТ говорить про це як про звершений факт. Таке рішення КС означатиме, що нинішня коаліція легітимна й підстав для розпуску Верховної Ради немає.

І таке рішення, на думку джерела в БЮТ, значно збільшує шанси на створення коаліції Партії Регіонів і Блоку Тимошенко.

"Ставка супротивників коаліції була на дострокові вибори, і тепер у них вибили з рук головний козир. Тому (лідер Партії регіонів Віктор) Янукович дав команду вести переговори з нами. Вони вже активізувалися і тепер активізуються ще сильніше", - сказав співрозмовник видання у БЮТ.

Цю інформацію підтвердив і один із керівників Партії регіонів, сказавши, що коаліція ПР і БЮТ, швидше за все, стане реальністю після травневих свят.

Не виключено, що про неї оголосять у перший день найближчого парламентського тижня (12 травня). А основою для угоди стане новий варіант Конституції, відповідно до якого всезагальні президентські вибори скасовуються і президент обирається в парламенті.

Правда, джерело в БЮТ ставиться до таких оптимістичних заяв обережно.

"Усе залежить від рішення Віктора Януковича, якому одна частина його фракції каже, що можна надбати все, а інша – що можна втратити все. Хоча на даний момент розклади змінилися й позиції частини ПР, яка виступає за коаліцію (її очолюють Ахметов, Колесніков і Клюєв), зараз значно сильніші", - сказало джерело в БЮТ.

"Більше того, ходять чутки, що уже Фірташ (співвласник "РосУкрЕнерго") не є запеклий супротивником ПРіБЮТ. Але є ще президент і його команда, для яких така коаліція означає політичну смерть. І для них той факт, що Янукович віддав команду вести переговори про ПРіБЮТ, означає необхідність зробити лідеру "Регіонів" нові пропозиції", - додав співрозмовник видання.

"Не сумніваюся, що Ющенко й Балога не здадуться без боротьби – на їхньому місці я сам вчинив би так само", - зізнався він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування