Ющенко заробляє вдвічі більше за лідера Нігерії, але вдвічі менше від Медведєва

Четвер, 23 квітня 2009, 14:04

Президент Віктор Ющенко заробляє вдвічі більше, ніж його нігерійський колега Умару Яр-Адуа, і майже вдвічі менше, ніж президент Росії Дмитрій Медведєв.

Портал "Дело" порівняв офіційні заробітки керівників різних країн, співставивши цифри з ВВП країн – валовим внутрішнім продуктом на душу населення, розрахованим за паритетною купівельною спроможністю.

Так, зарплатня українського президента складає $5300 при ВВП країни $7633. При цьому зарплата Ющенка складає трохи більше половини його офіційних доходів, інше – дивіденди і відсоток по внесках.

У той же час, заробітна плата президента Російської Федерації Дмитра Медведєва складає $10300 при ВВП – $16160. Портал зазначає, що рублева зарплата російського президента за рік знецінилася на третину – через девальвацію. Ще 2,8 млн. руб. Медведєв зберігає в банках, у якій валюті – прес-служба Кремля не розкриває.

У свою чергу, зарплата польського президента Леха Качиньського, згідно з офіційними даними, обчислюється $7200 при тому, що ВВП Польщі – $17560. Не виключено, що незабаром польський лідер буде отримувати зарплату в євро, тому що МВФ порекомендував країнам Східної Європи, які опинилися серед головних жертв кризи, замінити свої знецінені валюти на європейські, зазначає ресурс.

У президента Франції Ніколя Саркозі зарплатня – $26000, тоді як ВВП – $34261. А зарплата президента США Барака Обами складає $33300 при ВВП $47000, пише портал.

У той же час, у лідера Аргентини Христини Фернандес Де Кіршер зарплата – $4000, а ВВП складає $14354. Півтора роки тому вона змінила на посаді свого чоловіка. Нестор Кіршер незадовго до сходження з посади президента вдвічі підвищив президентську платню – щоб главу держави бути складніше підкупити, зазначає портал.

Зарплата президента Індонезії Сусіло Бамбанга Юдойоно – $450, тоді як ВВП у цій країні – $3990. При цьому до "традиційних" проблем у його державі – тероризму й сепаратизму – додалася економічна криза. Індонезійський експорт упав на третину.

А президент Нігерії Умару Яр-Адуа має зарплатню $2142 при ВВП $2500. Портал зазначає, що роки високих цін на нафту не перетворили Нігерію на багату країну, натомість вона здобула імідж однієї з найбільш корумпованих держав світу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...