Депутати Луценка не допомагатимуть БЮТ у війні зі штрафами

Четвер, 23 квітня 2009, 15:10

Депутатська група "Народна самооборона" не підтримуватиме у парламенті ініціативу депутатів БЮТ щодо зменшення у 3-5 разів розміру штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Про це заявив член групи Юрій Гримчак, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Вважаємо, що зменшення розміру штрафу за водіння у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння з нинішніх 2550–3400 гривень до 425–510 гривень може призвести до різкого збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод з вини п'яних водіїв", - сказав він.

"Так само не вважаємо доцільним і пом'якшення покарань за перевищення швидкості, проїзд на червоний сигнал світлофора і т.п.", - додав депутат.

Гримчак зауважив: "Якщо народні депутати Олійник, Портнов, Трегубов та Коротюк мотивують таку свою ініціативу необхідністю привести розміри адміністративних штрафів у відповідність з Кримінальним кодексом, то чому б їм у такому разі не запропонувати відповідний проект змін до Кримінального кодексу і таким чином посилити відповідальність за кримінальні діяння?".

"Адже вже ні для кого не є таємницею, що мізерні штрафні санкції, передбачені нашим Кримінальним кодексом за ті чи інші злочини, не лише не відповідають реаліям нинішнього дня, а й навіть стали стимулятором до протиправних дій", - резюмував політик.

Як відомо, чотири депутати від фракції БЮТ внесли до парламенту законопроект, яким передбачається зменшення штрафів за порушення правил дорожнього руху в середньому у 4 рази.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...