Лукашенко попросив ЄС заспокоїтися

Четвер, 23 квітня 2009, 16:14

Президент Білорусії Олександр Лукашенко закликав Євросоюз не робити на Мінськ тиску в питанні про визнання або невизнання незалежності Абхазії і Південної Осетії.

Про це він заявив, виступаючи з щорічним посланням до білоруського народу і парламенту, передає "Эхо Москвы".

"Лунають голоси на Заході: якщо Білорусія визнає Абхазію і Південну Осетію, ми їх покараємо. Покарайте Росію - вона уже визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії... Знову подвійні стандарти з боку Заходу", - підкреслив Лукашенко.

"Ми зробимо те, що й обіцяли, і виходити ми будемо з наших інтересів і зобов'язань", - сказав білоруський лідер.

"Заспокойтеся, я прошу вас, хоч на одну годину і дайте нам проводити політику, яка буде цікава і нешкідлива всім", - сказав Лукашенко.

Питання про визнання незалежності Південної Осетії й Абхазії не був включений у проект розкладу весняної сесії білоруського парламенту, що відкрилася на початку квітня.

Керівництво Палати представників Національних зборів заявляє, що може включити це питання до порядку денного в будь-який момент.

Лукашенко раніше заявляв, що рішення про можливість визнання Мінськом Південної Осетії й Абхазії буде приймати парламент.

Тим часом, європейські політики періодично заявляють, що у випадку визнання Мінськом незалежності Абхазії і Південної Осетії зближення Євросоюзу і Білорусії буде загальмовано.

У той же час Росія відмовила Бєларусі в кредиті після того, як стало ясно, що на цій сесії парламент не буде розглядати питання незалежності Абхазії і південної Осетії.

Звернення двох республік про визнання їхньої незалежності надійшли в білоруський парламент наприкінці 2008 року.

Росія визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії наприкінці серпня 2008 року. В даний момент єдиною, крім Росії, країною, яка визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії, є Нікарагуа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування