Канадський генерал-губернатор зайшла і до Литвина

Четвер, 23 квітня 2009, 18:37

Голова Верховної Ради Володимир Литвин висловлюється за всебічний розвиток політичного діалогу з Канадою, зокрема, на рівні "народної дипломатії".

Про це він сказав у четвер під час зустрічі з генерал-губернатором Канади пані Мікаель Жан, повідомляє прес-служба голови держави.

"Україна високо цінує наші двосторонні взаємини. Ми зацікавлені у розвитку політичного діалогу і зміцненні стосунків на рівні наших спільнот", - заявив спікер.

"Потрібно замовлення від людей на політику, яку мають здійснити політичні діячі", - зазначив Литвин.

При цьому голова Верховної Ради підкреслив, що у ролі "ключових інститутів громадянського суспільства" мають виступати парламенти, які є "голосом народу".

У цьому контексті він висловив сподівання на досягнення "якісно нового рівня" українсько-канадських стосунків, у тому числі, їх парламентської складової.

При цьому він наголосив на важливості наповнення двосторонніх взаємин практичним змістом.

Погодившись із думкою Литвина, генерал-губернатор Канади зазначила, що її візит є "ще одним підтвердженням того, що Україна нам близька".

Канада, за словами Жан, вважає Україну "важливим європейським партнером", і запевнила, що її країна завжди підтримуватиме подальші демократичні реформи в Україні, направлені на "процвітання народу і розвиток демократії".

Сторони наголосили на важливості подальшого розвитку співпраці у економічній та гуманітарній сферах, зокрема, на рівні неурядових та молодіжних організацій.

За словами Литвина, "потрібно робити ставку на молодь, яка творитиме державу".

Литвин і пані Жан також обмінялися думками про шляхи подолання світової кризи. Зокрема, на переконання генерал-губернатора Канади, подолати наслідки кризи можна шляхом об`єднання зусиль і спільної роботи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування