Колесніков дав свідчення про Порошенка, але той не коментує

П'ятниця, 24 квітня 2009, 09:53

"Регіонал" Борис Колесніков дав свідчення щодо голови ради Нацбанку Петра Порошенка.

Про це розповів газеті "Сегодня" на умовах анонімності один із членів парламентської слідчої комісії, яка займається справою Колеснікова, фактично підтвердивши інформацію, оприлюднену "Українською правдою"

Як відомо, Колесніков у квітні 2005 року був арештований за обвинуваченням у вимаганні, потім справу було закрито за відсутністю складу злочину й порушено іншу – з приводу фальсифікації цієї справи. Порошенко в 2005 році обіймав посаду секретаря РНБО.

За словами джерела в парламентській слідчій комісії, Колесніков "розповів, що був запрошений до Порошенка 1 квітня 2005 року для розмови".

"Секретар РНБО повідомив Колеснікову, що проти нього й Ріната Ахметова готується кримінальна справа. Мовляв, організатори хочуть отримати акції низки ахметовських підприємств, а також телеканалів", - переказав співрозмовник видання.

"Борис (Колесніков) не конкретизував, чи вважає він, що Петро Олексійович (Порошенко) діяв як друг, що попередив товариша, чи як здирник. Якщо другий варіант – то справа має судову перспективу. Якщо провину доведуть, то Порошенку світить до 12 років в'язниці за вимагання", - додав він.

Історію про розмову з якоюсь людиною з оточення Віктора Ющенка сам Колесніков раніше розповідав неодноразово. Імен він не називав, але трактував цю бесіду однозначно як спробу вимагання.

У четвер Колесніков відмовився підтвердити чи спростувати свої свідчення щодо Порошенка, сказавши, що до закінчення роботи комісії нічого говорити не буде.

Прес-секретар Порошенка Ірина Фриз сказала, що коментувати буде тільки офіційний звіт роботи парламентської тимчасової слідчої комісії, а не плітки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування