Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ проведе вибори президента 25 жовтня, навіть якщо КС буде проти

П'ятниця, 24 квітня 2009, 11:46

Депутат від БЮТ Андрій Портнов упевнений, що вибори президента відбудуться 25 жовтня, навіть якщо для цього доведеться ухвалити нову постанову парламенту всупереч рішенню КС.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналові "Профіль".

За його словами, фактично вже йде президентська кампанія, незважаючи на те, що штаби навіть основних кандидатів ще не розгорнуті.

"І я можу з великою часткою впевненості стверджувати, що Конституційний Суд не встигне скасувати вибори, призначені на 25 жовтня. А якщо встигне, то парламент знову збереться і прийме нову постанову з цією ж датою. Верховна Рада навчилася цієї тактики в президента і повною мірою використовує його уроки", - заявив депутат.

"Питання в тім, чи захоче суд піти проти думки більш ніж чотирьохсот депутатів, що проголосували за цю дату, або судді орієнтуються на президента з його двопроцентним рейтингом", - заявив Портнов.

"Так, розуміння суддів Конституційного Суду, що вони працюють останні шість місяців, може їх наштовхнути на політичне, а не правове рішення. Але нова парламентська більшість, що сформується за півгодини, цілком може поміняти своїх суддів. І глава Верховного Суду теж буде орієнтуватися на нового президента України, хто б ним не був", - відзначив бютівець.

Що ж стосується дострокових парламентських виборів, то, на думку Портнова, їхня імовірність "під великим сумнівом".

"Вони невигідні тим, хто відчуває падіння рейтингу, а вигідні або тим, хто легковажно вважає, що переможе, або тим, хто розраховує за місяці, що залишилися до виборів, стати великим суб'єктом домовленостей", - заявив депутат.

На питання, чи буде ця виборча кампанія відрізнятися великою кількістю судових позовів, Портнов сказав, що це буде "типова виборча кампанія".

"Ніякого нового високоінтелектуального ресурсу до неї не буде залучено. Штаби будуть працювати з елементами нехлюйства і розкрадання, один проти одного, розклеювати листівки. І, думаю, на президентських виборах вплив судів буде мінімальним. До виборів парламент спробує врегулювати роботу виборчих комісій, мінімізувати ризики щодо можливого зняття кандидатів у виборчому процесі, оскарженню результатів у судах", - відзначив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування